Také už Vás nebaví zdlouhavé otevírání konzerv tupými otvíráky, u kterých se stejně jen trápíte a nakonec máte konzervu stále zavřenou a nervy v kýbli?
Trocha historie
První plechové konzervy byly vynalezeny již v roce 1810. Jednalo se o masivní kontejnery, které se otevíraly pouze noži nebo kameny. Až když se začaly konzervy vyrábět z tenčího plechu, byly vyvinuty i plechovkové otvíráky. Otvírání konzervy se děje nejčastěji mechanicky buďto řezáním nebo střihem.
Některé menší konzervy se otvírají také rolováním plechu pomocí speciálního klíčku, v tomto případě se plech mechanicky navíjí na hřídelku klíčku a jeho oddělování probíhá tahem. Na otevírání menších plechovek doporučujeme malý otvírák na konzervy.
Jak si ale poradíme s velkou konzervou? Máme pro Vás řešení:
Otvírák na konzervy z nerezové potravinářské oceli. Pomocí šroubů ho můžete připevnit ke stolu. Vhodný pro konzervy až do výšky 40 cm. Celková výška otvíráku je 51,5 cm. K otvíráku lze objednat náhradní nůž a náhradní kolečko.
Použití je velmi snadné:
- Ke stolní desce přišroubujeme spodní nástavec na stolní otvírák. Kličku stolního otvíráku zvedneme do vzpřímené polohy a otvírák zasuneme do otvoru na spodním nástavci.
- Otvírák zvedneme, přiložíme konzervu a silou zarazíme nůž otvíráku do konzervy.
- Když je nůž řádně zaražený ve víku konzervy, kličku otvíráku vrátíme zpátky do horizontální polohy. Levou rukou přidržujeme konzervu a pravou rukou točíme kličkou směrem doprava, dokud víčko neodpadne.
- Když máme plechovku otevřenou, vrátíme kličku do vzpřímené polohy, zvedneme otvírák z konzervy a vyjmeme otevřenou konzervu.
zdroj internet
Buďte první kdo přidá komentář