Šálek plný receptů na kávu

V různých zemích se podává různá káva, připravovaná podle různých receptů a postupů. Proč nezkusit připravit méně tradiční kávu, třeba chutná lépe než ta naše „nejlepší“.

Jakou bychom mohli zkusit?

Karibská káva

Poměrně výrazně odlišná od běžných kávových nápojů, to však neznamená, že není dobrá. Nejprve je nutné péct kokos v troubě při teplotě 134 °C po dobu 30 minut, poté ho nechat vychladnout.

Pomocí struhadla nastrouháme dužinu a smícháme s kokosovým mlékem, přidáme ještě půl šálku kravského mléka. Ohřejeme, dokud směs nezhoustne, poté procedíme pomocí síta tak, aby v nápoji nezůstal ani kousek kokosu. Přidáme kávu a můžeme ve skle na horké nápoje.

Mexická mocca

Mexická mocca je, stejně jako každá jiná, směs kávy a čokolády, která je dohromady velmi chutná. Pro její přípravu potřebujete lžičku čokoládového sirupu, kterou promícháte s 1/4 lžičky skořice a muškátového oříšku. Nalijte tuto směs do kávy a ochutnejte. Podle chuti můžete ještě přidat cukr nebo šlehačku.

Vídeňská káva

Pro přípravu vídeňské kávy je potřeba rozpustit 1/8 šálku hořké čokolády. Přidejte 1 polévkovou lžíci lehké smetany a dobře vařečkou promíchejte. Potom pomalu přidejte půl šálku kávy a míchejte až do zpěnění. Podává e s kopcem šlehačky posypané přes sítko trochou skořice a kakaovým práškem. Servírujte ve vysoké sklenici s ouškem s dlouhou lžičkou.

Vietnamská ledová káva

Vietnamská ledová káva je skutečně unikátní a vlastně překvapivě snadná pro přípravu. Namelte kávu, přidejte lžíci kondenzovaného mléka do šálku, zalijte vařící vodou, zamíchejte a přidejte led. Podávejte v poháru na ledovou kávu.

Turecká káva

Také turecká káva je velmi jednoduchá, je však velmi silná, protože se vaří. Nalijte do hrnce šálek vody a nasypte půl lžičky cukru, poté směs uvařte. Přidejte lžičku kávy a vraťte zpět na sporák. Až ze směsi začne stoupat pára, nechte ji vychladnout. Poté můžete servírovat.

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*