hygiena

V kuchyni nesmí chybět hygiena

Nejúčinnější obranou proti nachlazení a virózám zůstává vyšší příjem vitamínů a hlavně pečlivá hygiena. Proto bychom měli více než dříve dodržovat hygienu rukou. To se týká převážně i gastronomických provozů a kuchyní.

informace

Litinové nádobí

Litinové nádobí je buď přírodní bez povrchové úpravy, nebo smaltované, potažené glazurou. Litinové nádobí má masivní dno i stěny a jeho obliba v gastronomii stále roste. Výhody litinového nádobí rovnoměrný přenos tepla, který je u […]

aktuálně

Pečeme v horkovzdušné troubě

Horkovzdušné trouby dnes již patří ke standardu vybavení gastronomických provozů. Horký vzduch díky ventilátoru proudí po celém vnitřním prostoru trouby, teplo se rozloží v celé troubě. Pečení je tak výkonnější, než když teplo přichází pouze z horního […]

plánujeme

Pořizujeme chladničku nebo mrazničku

Chladničku nebo mrazničku má 99% domácností. Velikost spotřebiče ovlivňuje řada ukazatelů: Velikost domácnosti – pro umístění lednice se počítá 5cm rezerva vzadu a 2cm na stranách lednice; můžete volit mezi volně stojící, nebo vestavěnou lednicí, […]

hygiena

Hygiena a čistota především

Každý, kdo připravuje jídlo pro druhé, by měl pečlivě dbát na hygienu a čistotu! Hygienická pravidla ve veřejném stravování se týkají osobní hygieny, řádného zacházení s potravinami a čistoty provozu. Počínaje pravidelným mytím rukou, používání […]

plánujeme

Začněte s přípravou předzahrádky

Zvýšit kapacitu restaurace, přilákat hosty nové i stávající, rozšířit nabídku služeb města i obce, přispět do městské nebo obecní poklady, zatraktivnit veřejný prostor, zpestřit turistickou sezónu – to vše dokáží restaurační předzahrádky.

aktuálně

Blíží se 8. březen

Blíží se 8. březen, den, kdy manželé, přátelé, sousedi a kamarádi ženám kupují květiny a obdarovávají je čokoládovou dobrotou nebo malým dárkem.