Snídaně, obědy a večeře formou bufetu. Akce pro ty, co mají rádi ochutnávky více druhů pokrmů najednou. Uspořádat párty formou bufetu, je skvělý způsob, jak se neformálně setkat se svými přáteli, klienty i obchodními partnery. Bohatý výběr salátů, vybrané druhy mas a omáček s přílohami.
Příprava párty formou bufetu
Aby se párty zdařila a hosté byli spokojeni, je zapotřebí akci důkladně připravit. Nejdůležitější je seznam hostů, pro které se bufet připravuje.
- napište si seznam úkolů pro všechny zúčastněné osoby
- vyberte správné datum a místo oslavy
- podle počtu hostů je třeba naplánovat nádobí i nábytek (stoly, židle)
- zvolte téma, které vždy hosty pobaví
- udělejte si seznam na nákup surovin i dekorace
- informujte sousedy, že pořádáte párty
- přípravu chodů předejte specialistovi či cateringové společnosti
- stoly prostřete tak, aby jídlo bylo dostupné
- připravte si zábavu
Menu
- Vyberte téma párty a podle toho připravte nabídku menu
- připravte jídla, která mají několik kontrastních barev k vytvoření vizuální přitažlivosti
- Vyberte tématicky inspirované fingerfood pochoutky, servírované v malých petit miskách
- Nezapomeňte ani sezónní ovoce a zeleninu servírovanou na etažéru i vegetariánskou stravu.
Stolování
- Bufetové stoly umístěte uprostřed místnosti, aby hosté měli přístup z obou stran
- Nápoje umístěte dále od bufetového stolu
- Dezerty oddělte od hlavních pokrmů a umístěte je na zvláštní stolek
- Hlavní jídlo, saláty, dezerty, předkrmy a fingerfood rozdělte do skupin na zvláštní servírovací plata.
- Horká jídla udržujte teplá v chafing dish a studená udržujte pomocí modulu ICE s chladící deskou.
- Pokrmy doplňujte tak často, jak je to jen možné
Bezpečnost pokrmů
- Dodržujte hygienu rukou před, během i po přípravě jídla
- Udržujte vaše nádobí, hrnce a pánve čisté
- Studená jídla uchovávejte v chladničce.
- Odstraňte potraviny, které leží na bufetovém stolu více jak hodinu.
Buďte první kdo přidá komentář