Snídaně tvoří základ dne. Právě proto vyžadují hoteloví hosté při snídaních široký výběr a bezchybný servis. Podle kvality a nabídky snídaně hosté většinou i hodnotí celkové služby hotelu. Host snídá obvykle to, co si domě běžně nedává a rád zkouší i nové chutě.
Proč je snídně důležitá?
- doplní energii po spánku
- nastartuje metabolismus
- sníží riziko vzniku diabetu
- zlepší příjem bílkovin, vitamínů a minerálů
- napomáhá hubnutí
- zvyšuje koncentraci a výkonnost
- budete se cítit šťastnější
Víte, že…
- by snídaně měla tvořit 15 – 25% celodenního příjmu energie?
- bychom měli snídat až 20 minut po probuzení
- před snídaní bychom si měli dát sklenici vlažné vody s citronem
Postavte si buffetový stůl
Hotely preferují snídaně formou bufetu s nabídkou nejrůznějších druhů pokrmů. Snídaňový bufet různých velikostí a obměn snadno připravíte z našeho dřevěného nebo nerezového systému. Buffet system je modulová stavebnice s mnoha variacemi a osazením pro snídaně, rauty nebo večeře. Velmi praktické také pro catering a party servis.
Základní rozměr GN 1/1 s využitím různých nástavců:
- pro studené pokrmy (chlazený)
- pro teplé pokrmy (vyhřívaný) buď pro výdej teplách příloh, masa nebo polévková stanice
- pro jogurty, marmelády, medy a máslíčka
- pro müsli, ovoce nebo zeleniny
- pro snídaňové nádobí, ubrousky, příbory, sklenice aj.
Nápady a inspirace pro snídaně
- u bio koutku nezapomeňte informaci „přírodní původ“
- používejte popisky, aby hosté věděli, co se nachází na bufetovém stole
- zvolte místo pro „regionální speciality“ a podpořte místní podnikatele
- připravte „fresh press“ pro ovocné šťávy přímo na bufetovém stole
- snídaně jako doma: čerstvá pažitka, nakrájená červená cibulka, nastrouhaný sýr nebo opečená slanina pro gurmány míchaných vajec
- namíchejte ovesné vločky s mlékem a skořicí
- obměňujte sortiment, vytvořte například „nabídku dne“ a podpořte ji cedulkou se jménem šéfkuchaře, který nabídku připravil
- pro hosty připravte „snídaňovou atmosféru“
Fitness snídaně
Hostů, kteří vyznávají zdravý životní styl, stále přibývá. Dolňujte bio-potraviny, suchary a knäckebroty, müsli.
Naše tipy:
- acidofilní mléko, bílý jogurt, kefír, tvaroh
- vejce
- šunka od kosti s vysokým obsahem masa
- celozrnný chleba
- ovoce, mix müsli a ořechů, rozinky, sušené ovoce
- ovesná jídla – ovesné lívance, ovesné kaše, ovesné vločky s jogurtem
Snídaně pro mozek – BRAINFOOD
Jídlo má dopad na naši výkonnost. Potraviny pro mozek napomáhají k lepší koncentraci, zapamatování, snižují únavu a dokonce zvyšují IQ. Měli by být nedílnou součástí snídaní a hotelové nabídky pro občerstvení při školeních a konferencích.
- avokádo – superpotravina
Náš tip: smíchejte avokádo s vajíčkem a pomazánkovým máslem, ochuťte solí a pepřem a podávejte se slunečnicovým chlebem.
- zelený čaj – zelený poklad
Náš tip: na jeden hrníček jedna zarovnaná lžička čaje přelitá vodou horkou na 80 °C.
- brokolice – zelená královna
Náš tip: brokolici krátce poduste, osolte a zalijte rozšlehaným vejcem. Nebo podávejte dušenou brokolici s plátky slabě krájeného hovězího masa - Vlašské ořechy – ořešák královský
Náš tip: pokrájené ořechny smíchejte s nastrouhaným jablkem, zakápněte citronem, přidejte med a dochuťte skořicí - Hořká čokoláda – srdeční záležitost
Náš tip: připravte hrubě nakrájenou hořkou čokoládu pro přidání do müsli
- Rajské jablíčko – elixír mládí
Náš tip: sherry rajčátka jako příloha k vejci, ke chlebu se šunkou a sýrem - Špenát – zelená síla
Náš tip: připravte špenátové placičky, míchaný špenát s vaječnými bílky, špenátové těstoviny, špenátovou polévku - Losos – mořský zázrak
Náš tip: podájete krájený uzený losos s citrónem, nebo kanapky s lososem - Zázvor – kouzelný kořen
Náš tip: servírujte zázvorovou limonádu, zázvorový čaj s medem a citrónem, zázvorové pečivo
Zdroj: *internet
Buďte první kdo přidá komentář