Pyré je kulinářský výraz pro jemně zpracovanou hmotu, která vznikla jako výsledek šlehání, drcení, mixování, rozmělnění, pasírování, kvrdlání nebo šťouchání.
Pyré je pokaždé jiné. Jde o to, získat co nejvíce chuti už v základu. V exkluzivní pokrm se může proměnit jednoduché pyré v rukou zručného profesionála, ale i začínajícího kuchaře, který vlastní mocný nástroj – profesionální multifunkční šlehačkovou láhev.
Našlehávací a šlehačková láhev iSi Gourmet Whip Plus
- Špičková šlehačková láhev, která má plně evropský původ a splňuje všechny předpisy EU na ni kladené.
- Je vhodná pro všechny vzdušné a lehké, teplé nebo studené, sladké nebo slané pěny. Chlazené suroviny zůstávají v láhvi až dva týdny čerstvé.
- Masivní hlavice se speciální povrchovou úpravou pro náročné gastronomické provozy. Jedna téměř nezničitelná vypouštěcí špička – snadno čistitelná. Možno dávat do myčky nádobí.
- Splňuje požadavky HACCP.
- Pro plnění 0,5 l použijte 1 bombičku, pro 1 l použijte 2 bombičky.
Dobré rady a tipy
- Před naplněním je vhodné sifon pro výrobu pyré dobře zchladit studenou vodou, anebo v lednici.
- Ke slazení používejte vždy cukřenku s moučkovým cukrem anebo tekuté sladidlo. Krystalový cukr anebo sůl rozpusťte ve vodě anebo v mléce předtím, než je přidáte k ingrediencím.
- Neprotřepávejte před každým použitím. Metlou dobře promíchejte složky pěny, jako jsou například krémové prášky a tekutiny.
- V zájmu dosažení celkové hodnoty požitku servírujte pěnu okamžitě po vypuštění.
- V případě, že obsah příliš protřepete, pěna bude nadmíru tuhá, a proto protřepávejte pouze 4-5 krát.
Buďte první kdo přidá komentář