Televizní stanice Prima velmi rychle a okamžitě ukončila pořad S Italem v kuchyni, jehož recepty byly finančně náročné.
Namísto toho pokračuje na opačném pólu s Recepty za hubičku.
Šéfkuchař Radek Šubrt slibuje, že během pěti minut uvaří hostinu pro čtyři osoby za méně než 150 korun. Ve čtvrtek 19. ledna pořad začíná a prý bude stejně oblíbený jako Zdeněk Pohlreich.
Víme už předem, co se bude vařit!
Údajně se bude vařit grilovaná kotleta s rajčatovou omáčkou a pečenými bramborami.
150 gramů vepřové kotlety s kostí na osobu
Recept počítá se 150 gramy vepřové kotlety s kostí na osobu, kterou dáme na titanovou pánev s rozehřátým olejem, zprudka opečeme a pak dáme dopéci v troubě.
Do masa nepíchejte vidličkou!
Dokonale vám poslouží kuchařská pinzeta.
Omáčka z loupaných rajčat
Omáčku připravíme tak, že rozehřejeme rendlík, přidáme 0,1 litru olivového oleje, orestujeme nadrobno nakrájenou 1 cibuli
a přidáme loupaná a drcená rajčata – asi 0,4 litru. Přidáme sůl, pepř, tymián, chilli papričku, sušený česnek a 0,2 litru vývaru. Všechno povaříme a nakonec použijeme tyčový mixér, kterým vše rozmixujeme, aby byla omáčka hladká.
Opečené brambory s tymiánem
Brambory oloupeme, dáme do mísy, přidáme trochu olivového oleje a promícháme. Přidáme sůl, pepř a snítku tymiánu a opět promícháme. Syrové, ochucené brambory vložíme na rozehřátý pečící plech a dáme do trouby.
Reklamní trik nebo realita?
Recept tedy počítá na osobu s těmito surovinami:
150 gramů vepřové kýty s kostí
150 gramů syrových brambor
0,2 litru rajčatové omáčky
Sponzorem pořadu je obchodní řetězec Billa. V jejich aktuálním letáku zlevnili vepřovou kotletu s kostí o 18%. Nevím, jestli nás mají rádi, nebo jestli to je proto, aby se Recept za hubičku vešel do 150 Kč pro čtyři osoby …….
Třeba se pro větší jedlíky najde v rozpočtu ještě nějaký drobák na krajíc chleba jako dezert. Počkejme si. Možná nějaký recept okoukáme a bude vhodný pro jídelní lístek v restauraci. Nechejme se překvapit.
Buďte první kdo přidá komentář