Také jste si koupili konvektomat, aby Vám ulehčil práci a ušetřili jste peníze? Tak z něho vymáčkněte, všechno co umí. Nešetřete ho a dejte mu pořádně zabrat.
Co byla pravda před pěti lety, už je zpravidla překonané. Přestože jste už na konvektomatech vařili, vytáhněte provozní příručku vašeho stroje a projděte jednotlivé funkce a vyzkoušejte si jednotlivá nastavení.
Pokud konvektomat nevlastníte, podívejte se na digitální konvektomat pro 6 gastronádob GN 1/1 firmy Bartscher. Vařte chutně, bez ztrát a ekonomicky.
Investujte do dobrého školení
Základní zaškolení nestačí. Probíhá zpravidla při předání stroje. Naučíte se základní funkce, zapnutí, vypnutí, čištění. To je málo.
Doporučuji, abyste se vy osobně, nebo vaši kuchaři nechali dobře vyškolit od zkušeného kuchaře, který na konvektomatech Rational aktivně vaří a dokonale je umí ovládat. Toto platí zejména, pokud se změní obsazení kuchyně.
Při školení kuchařů pro vaření v konvektomatu vás školící šéfkuchař povede krok za krokem a naučíte se, jak váš nový konvektomat plně vyžívat tak, aby vám přinesl očekávané změny.
Školení si můžete dohodnout pro všechny modelové řady konvektomatů Rational CM, CPC, SCC a SCC whitefficiency, případně starších modelů. Objenávejte přímo na info@rational-konvektomat.cz
Krok za krokem
Jako příklad zde uvádím obsah školení Rational SCC whitefficiency:
- uvedení do provozu, seznámení s technologií a displejem po zapnutí
- všeobecné informace o obsluze
- použití režimu SelfCookingControl – whitefficiency
– vysvětlení piktogramů
– informace a výzvy v průběhu procesu
– praktická příprava pokrmů s využitím systému - SelfCookingControl – zpracování masa, příloh, moučníků, finishing
– možnosti po ukončení přípravy pokrmů
– použití a programování procesu Efficient LevelControl - programování a práce s programy
– v režimu SelfCookingControl
– v modus ELC
– v režimu konvektomatu - použití režimu konvektomat
– pára, horký vzduch, kombinace páry a horkého vzduchu
– nastaveni času, předehřevu, trvalého provozu
– práce s teplotní sondou
– nastavení rychlosti vzduchu
– zchlazení varného prostoru - konfigurace přístroje přes MySCC
- čištění systémem CleanJetu – CareControl
- používání originálních čisticích prostředků
- manuální čištění pečicího prostoru
- domovní technika – výměna filtru, těsnění dveří, halogenové žárovky
- odvápnění napařovací trysky
- poruchová hlášení
- data HACCP
Myslete jinak
Konvektomat je postaven tak, aby byl centrálním prvkem ve vaší kuchyni. Musí jet od rána do večera a pokud je vybaven funkcí noční vaření, jako Rational SCC whitefficiency, pak ho využijte také v noci.
Po úvodním zaškolení a předání stroje do provozu se nám velmi často stává, že kuchaři raději volí manuální provoz, než aby plně využili schopnosti konvektomatu a jeho elektronicky řízený provoz.
Začleněním konvektomatu do provozu se významně změní celý chod kuchyně. Věci, které jste dělali složitě, budete dělat jednoduše, posune se čas zahájení vaření, apod.
Konvektomat vám umožní celou řadu postupů zjednodušit a naplánovat jinak. Ušetříte čas, energii a výsledek vaší práce bude výborný.
Proto myslete jinak. Sedněte si, a udělejte si časový plán, jak co a kdy budete v průběhu dne dělat.
Udělejte si písemný plán, co kdy a kde budete vařit, péci nebo dusit.
Originální příslušenství Rational
Teprve za použití originálního příslušenství – plechy na pečení, grilovací rošty a desky nebo s originálními produkty Rational patent dosáhnete optimálního výsledku.
Jedině originální mycí a čistící prostředky pro konvektomaty Rational, zajistí dokonalou, hygienickou čistotu a dlouhodobou životnost vašeho zařízení.
Pro otevření některých souborů potřebujete program pro čtení PDF souborů – zdarma si jej stáhněte zde.
Dobrý den, máme konvektomat od roku 2010 – Rational, dodavatel Seveza Hustěnovice. Je možnost ukázka jak se vaří v konvektomatu, cena za školení?
Děkuji Coufalová Marcela, vedoucí učitelka
Vážená paní. Zavolejte k nám přímo na firmu http://www.hofmann.cz kde se můžete ohledně školení konvektomatu přímo domluvit buď s ředitelem techniky pan Dvořák (355 327 634), nebo s vedoucím servisu panem Hofmanem (355 327 629).
S přáním hezkého dne redakce Gastrotip.cz