Tepelná úprava potravin
Tepelnou úpravou připravujeme jídlo vhodné ke konzumaci na poživatelné. Tepelná úprava by měla být co nejšetrnější, aby si pokrm zachoval vitamíny, minerální látky.
Tepelnou úpravou připravujeme jídlo vhodné ke konzumaci na poživatelné. Tepelná úprava by měla být co nejšetrnější, aby si pokrm zachoval vitamíny, minerální látky.
Smažení pomocí fritézy je pohodlnější než používání klasických pánví. Určité výhody mají fritézy, u kterých se topná spirála ponoří přímo do oleje. Nepřipalují se v nich zbytky smažených potravin, nemusíte čekat na rozpálení nádoby, od […]
Smažení je technologický postup tepelné úpravy potravin, který sice podle odborníků není zdravý, ale přesto velmi populární. Proto se bez něj žádný fast food ani restaurace neobejde. Smažit můžeme samozřejmě v pánvích, ale mnohem pohodlnější […]
Stejně tak jako musí každý profesionální provoz řešit zavedení systému kritických bodů HACCP, je nutné položit si otázku kam s odpadem. Na rozdíl od likvidace odpadu v domácnosti se profesionální kuchyně při jeho odstraňování musí […]
Olivový olej je ceněn nejen kvůli svým chuťovým vlastnostem, ale především pro obsah látek, které mohou významně ovlivnit zdravotní stav. Olivový olej má různorodé použití – nejznámější je ve studené kuchyni (dochucení zeleninových salátů).
Pokud u Vás v kuchyni stojí fritéza Bartscher, tak jste na nejlepší cestě dosáhnout skvělých výsledků při fritování.
Copyright 2000+ Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.