Panini pravý italský sandwich
Panini je podlouhlý italský sendvič s typickými pruhy po grilování. Bageta, caibatta naplněná oblíbenou směsí se dá ihned krátce zapéct.
Panini je podlouhlý italský sendvič s typickými pruhy po grilování. Bageta, caibatta naplněná oblíbenou směsí se dá ihned krátce zapéct.
Grilování patří mezi velice oblíbené způsoby přípravy masa i zeleniny v blížících se letních měsících. I když grilování nepatří mezi zdravé úpravy masa, dají se dodržením několika zásad snížit zdravotní rizika a grilovat zdravěji.
Jinak Valpuržina nebo Beltine je noc z 30. dubna na 1. května. Jde o starý, ale dodnes živý lidový zvyk. Lidé se scházejí u zapálených ohňů a slaví příchod jara. Noc z 30. dubna na 1. května byla […]
Konečně můžeme začít grilovat. Grilování v současné době představuje jeden z nejpopulárnějších způsobů tepelné úpravy potravin. Na čem se dnes dá grilovat? Několik typů grilů najdete níže, jiným se budeme věnovat příště.
Gyros (řecky γύρος) je rychlý pokrm z řecké kuchyně. Připravuje se z různých druhů masa grilovaných na rotačním grilu, z kterého se postupně odkrajují plátky masa.
Plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa. To je steak. Upravují se grilováním a pečením. Připravují se rychle. Maso je vždy z nejlepší části zvířete, obvykle z hovězího, červeného masa.
Grilování masa a zeleniny je nejstarší úprava pokrmů. Od objevení ohně a zahřívání kamenů, jak ukazují dějiny. Při grilování však nastávají chemické změny, které v roce 1912 vypozoroval francouzský chemik Louis Camille Maillard.
Grilujeme doma, grilujeme na chalupě, grilujeme v restauraci. Grilujeme všude. Grilmánie nás pohltila. Mám být slušně vychovaný nebo si pochutnat? Vše je připraveno. Gril, maso, zelenina a sýry také. Mistr grilu nakládá první dávku. Vůně […]
Grilovací sezóna je v plném proudu a vy se můžete přesvědčit, že na oheň nepatří jen maso. Ugrilovat se dá téměř vše, ale opravdu gurmánský zážitek přináší právě sýr. Ocení ho nejen vegetariáni, ale i […]
Grilovaná zelenina je nejen skvělou přílohou ke grilovanému masu, ale v horkých letních dnech může posloužit i jako lehký oběd.
Copyright 2000+ Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.