Měření teploty masa
Ano, je to tak, bez teploměru na měření vnitřní teploty potravin nemůžete v dnešní kuchyni, ve které se připravuje či vydává jídlo, vůbec existovat. Měříme tak teplotu uvnitř masa během pečení v troubě, pro vynikající […]
Ano, je to tak, bez teploměru na měření vnitřní teploty potravin nemůžete v dnešní kuchyni, ve které se připravuje či vydává jídlo, vůbec existovat. Měříme tak teplotu uvnitř masa během pečení v troubě, pro vynikající […]
Zabijačka neboli domácí porážka, je zpracování masa a drobů z doma chovaných vepřů svépomocí, popřípadě za účasti řezníka. V minulosti byla na středoevropském venkově a v menších městech v zimním období pravidlem téměř v každém […]
V zemích jako USA, Argentina, Mexiko nebo Brazílie jsou steaky součástí národní kuchyně. U nás tomu tak není, nicméně kvalitní steak se stal velice oblíbeným pokrmem. Jaké maso je pro jeho přípravu vhodné a jak […]
Zvěřina, která je chovaná na farmách, má jinou strukturu, než zvěřina žijící ve volné přírodě. Zvěřina získávaná odstřelem má oproti poražené odlišnou chuť, tmavší zabarvení a rychleji se kazí. Odstřelenou zvěřinu je nutné co nejdříve […]
Nevím, kde je pravda. Jedna říká, že husy byly příliš hlasité a rušily při kázání. Tak skončily na pekáči. Podle druhé pravdy se Svatý Martin skrýval v husinci a husy jej před jeho volbou biskupem […]
Steak je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu hovězího masa. Steaky se obvykle upravují grilováním nebo pečením na pánvi. Mezi nejkvalitnější maso patří argentinské, irské, USA nebo také jihoafrické hovězí.
Tatarák. Pokrm ze syrového hovězího masa. Někteří ho milují a někteří jím pohrdají – tatarský biftek. Základem je hovězí maso ze svíčkové. Správná příprava spočívá v naškrábání masa najemno špičkou nože, tím odstraníme bílé žilky […]
Dejte zákazníkům kvalitní párky, které si k snídani s chutí dají. Pokud dovolíte, aby na talíři skončili nekvalitní uzeniny, může to o mnohém svědčit.
Najít dnes na uzenářském pultu dobrou a kvalitní šunku není jen tak. Proč je tak růžová? A proč by se dala ždímat? Čím méně masa, tím více vody na talíři.
Plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa. To je steak. Upravují se grilováním a pečením. Připravují se rychle. Maso je vždy z nejlepší části zvířete, obvykle z hovězího, červeného masa.
Copyright 2000+ Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.