vybavujeme

Čepice jako prestiž

U oblečení pro kuchaře se hledí v prvé řadě na praktičnost, která zároveň působí čistě a esteticky. Pamatuje se na pohodlí, proto se vybírají materiály ze 100% bavlny nebo v různém poměru bavlna/polyester. Materiály pochází […]

vybavujeme

Není vozík, jako vozík

Vozíky v gastronomii Vozíky v gastronomii usnadňují práci a šetří čas. Neobejdou se bez nich kuchaři, obsluhující personál, úklidový personál, zásobovači nebo hoteloví portýři. Při použití vozíku je třeba dbát na rovnou podlahu, prostor dveří bez […]

vybavujeme

Němý sluha

Byl to dárek k Vánocům. Konečně se zbavím manželovo svršků v kuchyni na židli. Opak je pravdou. Sluha slouží, je však neustále přetížen, takže „povalování“ oblečení na kuchyňských židlích neustává. Budu muset pořídit kamaráda(ku). Ne, […]

vybavujeme

Vybavte hotel

K veřejným částem ubytovacího zařízení řadíme prostory, které slouží hostům i návštěvníkům. Účelem je plynulý pohyb hostů mezi ubytovací částí a ostatními středisky, příjem, odbavení a další aktivity.

vybavujeme

Nebojte se inovace

Hodně majitelů ubytovacích zařízení a restaurací vychází z toho, že základními požadavky hostů jsou jídlo, pití a přenocování. To je jeden z důvodů, proč se mnohde inovacím věnuje poměrně málo pozornosti.

tipy

Šok z horka a práce

Riziko tepelného stresu se může ještě zvětšit. Zejména v kuchyních, kde je i za normálních podmínek teplo a vlhko. Vysoká teplota však není jedinou nepříjemností. Je tady celá řada rizik, kterým lze předcházet. Pokud teplota […]