Jablka a jejich možnosti zpracování
V každém úrodnějším roce nastává problém, co s urozenými jablky. Namísto uskladnění, se nabízí spousta možností jejich zpracování. Můžeme z nich udělat mošt, kompot, jablečné víno nebo ocet.
V každém úrodnějším roce nastává problém, co s urozenými jablky. Namísto uskladnění, se nabízí spousta možností jejich zpracování. Můžeme z nich udělat mošt, kompot, jablečné víno nebo ocet.
Brambory patří neodmyslitelně do české kuchyně. Podívejme se, jak je pomocí francouzských strojů snadno a rychle zpracujeme. Specialista na mixéry a stroje pro zpracování potravin DYNAMIC má ve svém sortimentu i speciality, které vám práci […]
Jejich příprava je jednoduchá a nápoje jsou zdravé. Mohou být v nabídce v jídelnách, restauracích, barech i na pracovišti. Dnes o tom jak pracují odšťavňovače a několik receptů.
V průběhu podzimu a zimy je naše tělo vystaveno různým nežádoucím vlivům. Chladnému počasí, studenému větru, vlhku, změnám teploty při přecházení z venku do vytopených místností a podobně. Tím, že se rozhodnete vyčistit svůj organismus, […]
Citron je bohatým zdrojem vitamínu C, který zvyšuje posiluje náš imunitní systém a obranyschopnost. Kromě vaření, pečení, nebo do čaje se hodí k přípravě zdravých nápojů, k aromaterapii i do domácí kosmetiky. Pomáhá odkyselovat organismus.
Chřipkové epidemie jsou stále aktuální. Prevencí mohou být kromě léků hlavně vitamíny. Kde jinde je vzít než v čerstvém ovoci. Ideální způsobem je připravit si domácí džus. Sklenice plná vitamínů přijde v těchto měsících každému […]
Dorazily k nám extrémně vysoké teploty, dodržovat pitný režim je tedy důležitější než obvykle. Odborníci sice nedoporučují během horkých letních dnů pravidelné pití ledových nápojů. Při těchto extrémních teplotách nám však sklenice drinku plná ledu […]
Látky, které jsou nezbytné pro správně vyvážený jídelníček a ochranu těla před nemocemi získáme odšťavněním plodů ovoce nebo zeleniny. Konzumace ovocných a zeleninových šťáv není žádná vymoženost dnešní doby, ale záležitost praktikovaná po staletí.
Pokud jíme celé ovoce nebo zeleninu, spotřebujeme část živin jenom tím, že jíme. Tělo potřebuje energii, aby rozklíčovalo přijímané vitamíny a enzymy, a oddělilo je od vlákniny. Jestliže pijeme ovocné nebo zeleninové šťávy, organismus více […]
Jak pracuje odšťavňovač Odstředivý odšťavňovač ovoce a zeleninu nejprve najemno nastrouhá na dolní rovné části odstředivého sítka. Vysoké otáčky „natlačí“ nastrouhanou dužinu na boční stěny mikrosítka. Díky vznikající odstředivé síle se „vytlačí“ šťáva. Nepotřebná dužina […]
Copyright 2000+ Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.