aktuálně

DYNAMICKÉ stroje

Brambory patří neodmyslitelně do české kuchyně. Podívejme se, jak je pomocí francouzských strojů snadno a rychle zpracujeme. Specialista na mixéry a stroje pro zpracování potravin DYNAMIC má ve svém sortimentu i speciality, které vám práci […]

aktuálně

Vyčistěte Váš organismus

V průběhu podzimu a zimy je naše tělo vystaveno různým nežádoucím vlivům. Chladnému počasí, studenému větru, vlhku, změnám teploty při přecházení z venku do vytopených místností a podobně. Tím, že se rozhodnete vyčistit svůj organismus, […]

tipy

Citron využijte celý

Citron je bohatým zdrojem vitamínu C, který zvyšuje posiluje náš imunitní systém a obranyschopnost. Kromě vaření, pečení, nebo do čaje se hodí k přípravě zdravých nápojů, k aromaterapii i do domácí kosmetiky. Pomáhá  odkyselovat organismus. 

tipy

Předejděte chřipce

Chřipkové epidemie jsou stále aktuální. Prevencí mohou být kromě léků hlavně vitamíny. Kde jinde je vzít než v čerstvém ovoci. Ideální způsobem je připravit si domácí džus. Sklenice plná vitamínů přijde v těchto měsících každému […]

tipy

Pozor na dehydrataci

Dorazily k nám extrémně vysoké teploty, dodržovat pitný režim je tedy důležitější než obvykle. Odborníci sice nedoporučují během horkých letních dnů pravidelné pití ledových nápojů. Při těchto extrémních teplotách nám však sklenice drinku plná ledu […]

tipy

Elixír zdraví získaný z ovoce a zeleniny

Látky, které jsou nezbytné pro správně vyvážený jídelníček a ochranu těla před nemocemi získáme odšťavněním plodů ovoce nebo zeleniny. Konzumace ovocných a zeleninových šťáv není žádná vymoženost dnešní doby, ale záležitost praktikovaná po staletí.

vybavujeme

Mixuje celé plody

Pokud jíme celé ovoce nebo zeleninu, spotřebujeme část živin jenom tím, že jíme. Tělo potřebuje energii, aby rozklíčovalo přijímané vitamíny a enzymy, a oddělilo je od vlákniny. Jestliže pijeme ovocné nebo zeleninové šťávy, organismus více […]

vybavujeme

Sezónní ovoce a zelenina do odšťavňovače

Jak pracuje odšťavňovač Odstředivý odšťavňovač ovoce a zeleninu nejprve najemno nastrouhá na dolní rovné části odstředivého sítka. Vysoké otáčky „natlačí“ nastrouhanou dužinu na boční stěny mikrosítka. Díky vznikající odstředivé síle se „vytlačí“ šťáva. Nepotřebná dužina […]