Pečovat o ni se vyplatí!
Kuchyňská pánev je specializovaná kuchyňská potřeba, která se používá pro smažení nebo i pražení různých potravin při přípravě jídla. Obvykle se jedná o nízkou plochou nádobu vyrobenou z plechu a opatřenou vhodnou rukojetí.
Kuchyňská pánev je specializovaná kuchyňská potřeba, která se používá pro smažení nebo i pražení různých potravin při přípravě jídla. Obvykle se jedná o nízkou plochou nádobu vyrobenou z plechu a opatřenou vhodnou rukojetí.
Steak je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu hovězího masa. Steaky se obvykle upravují grilováním nebo pečením na pánvi. Mezi nejkvalitnější maso patří argentinské, irské, USA nebo také jihoafrické hovězí.
Palačinka má tradičně podobu velmi tenké placky. Konzumuje se plněná, nejčastěji nasladko s marmeládou, oblíbené jsou však také slané varianty. V USA se k jejich dochucení používá javorový sirup.
Zdravá středomořská kuchyně plná zeleniny, olivového oleje a ryb. Španělské rizoto se takto vařilo pro zemědělce, nebo rybáře. Rýže byla levná a sezónní zeleniny dostatek. Postupně se do ní dostávaly ryby, kuřecí kousky a další […]
Kvalitní nerezová pánev je základním vybavením každé profesionální, tak i domácí kuchyně. Bez ní se při přípravě pokrmů neobejde žádný kuchař. Ale jak vybrat tu správnou, aby vyhovovala našim požadavkům? Nedá se vybrat jedna univerzální pánev […]
Keramika se stává poslední dobou velmi oblíbeným materiálem a nachází široké využití v domácích i profesionálních kuchyní. Keramické pánve jsou levnější než titanové. Vyznačují se vysokou teplotní odolností. Lze v nich vařit s minimálním obsahem […]
Železné pánve – péče o ně se vyplatí. Jsou ideální na prudké restování a grilování masa či zeleniny Vynikají extrémní tepelnou vodivostí Nejsou opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem Pánve jsou vhodné k přípravě pokrmů s použitím […]
Wok je speciální druh pánve, která se vyznačuje svou hloubkou, šířkou a oblostí. Právě její tvar ji odlišuje od běžných pánví a umožňuje efektivně a rychle vařit potraviny.
Wok je speciální druh pánve, která se vyznačuje svou hloubkou, šířkou a oblostí. Právě její tvar ji odlišuje od běžných pánví a umožňuje efektivně a rychle vařit potraviny. Je charakteristická pro přípravu asijských, zejména pak […]
Poslední týdny prázdnin jsou nabité hudebními festivaly. Na těchto akcích nalezneme mnoho stánků s různým občerstvením. Nabízejí se různé nezdravé dobroty, od langošů, klobás, halušek až po vařenou kukuřici nebo sladké palačinky. My se dnes […]
Copyright 2000+ Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.