Bez nich by nebylo české kuchyně
Historie knedlíků je dlouhá, i když možná ne až tak, jak by se podle jejich pevného propojení s českou kuchařskou tradicí zdálo. Tak jako slovo knedlíky v češtině definitivně zdomácnělo až v 19. století, i […]
Historie knedlíků je dlouhá, i když možná ne až tak, jak by se podle jejich pevného propojení s českou kuchařskou tradicí zdálo. Tak jako slovo knedlíky v češtině definitivně zdomácnělo až v 19. století, i […]
Podzim je tu a s ním přichází chladnější a deštivější počasí, které přináší nachlazení. V tomto období je důležité zaměřit se na prevenci. Hlavní rolí v posilování celkové imunity organismu hraje vyvážená strava a pravidelný […]
Hřebíček nám připomene podzimní svařák, vánoční punč nebo sladké perníčky. Hřebíček využijete do sladkých i slaných jídel po celý rok. Přidává se v malém množství, aby nepotlačil chuť dalšího koření.
Zkusili jste někdy ochutnat všechny druhy těstovin? Je to podobné, jako zkoušet spočítat všechny hvězdy na nebi – můžete to dělat donekonečna.
Dnes je na trhu celá řada listových salátů. Jejich výhodou je univerzální použití. Můžete je servírovat jako přílohu, ozdobit talíř, udělat z nich polévku, šťávu nebo krém, nebo je zapékat, vařit a smažit.
Dýně není pouze symbolem Halloweenu. Patří k podzimním chutím, které se výborně hodí ke zvěřině, těstovinám, lze z ní vyhotovit vynikající polévkový krém i báječnou sladkou tečku. Pokrmy z dýně by jistě neměly chybět ve […]
V létě osvěží a připomene exotickou dovolenou. Koupit to můžeme prakticky všude a můžeme si to připravit i sami doma. Ano, řeč je o zmrzlině v křupavé oplatce, na tyči, ve skleněném poháru či servírované […]
Už máte dost zmrzliny, která nepoznala kvalitní smetanu, mléko ani ovoce? Pak si ji zkuste vyrobit doma. A můžete si dělat zmrzliny krémové i ovocné. Chce to mít jen jednoho zásadního pomocníka – zmrzlinovač. Je […]
Vepřové sádlo patří do kuchyně již od dávné historie. Používalo se k pečení, smažení, mazalo se i na chléb. To vše v době, kdy ještě neexistovaly oleje ani másla. Přestože sádlo v současnosti nahrazuje několik […]
I když listové saláty nemají velkou výživovou hodnotu, to co je činí z hlediska jídelníčku důležitými, je vláknina, která při průchodu zažívacím ústrojím „masíruje“ jeho stěny, a tak podporuje jeho činnost. Nahořklé látky výrazně ovlivňují […]
Copyright 2000+ Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.