vaříme

Měření teploty masa

Ano, je to tak, bez teploměru na měření vnitřní teploty potravin nemůžete v dnešní kuchyni, ve které se připravuje či vydává jídlo, vůbec existovat. Měříme tak teplotu uvnitř masa během pečení v troubě, pro vynikající […]

aktuálně

Kalibrace a cejchování

Kalibrace a cejchování jsou dvě rozdílné věci. Obojí však potřebujete, abyste nedostali pokutu při kontrole České obchodní inspekce. Nejdůležitější obsah pro naši práci v gastronomii je zřejmě v zákonu 263/2000 Sb. Vychází ze zákona 505/1990 […]

hygiena

Bezpečná teplota pokrmů

Neodborné zacházení při přípravě pokrmů i s hotovými jídly vede k mnoha vážným onemocněním. Toto je skutečnost, kterou si ti, kteří se na přípravě jídel podílí mnohdy ani neuvědomují. Všechna připravená jídla by měla být […]

vybavujeme

Jak vybrat správnou váhu

Kuchyňské váhy rozhodně patří k základní výbavě každého kuchaře. Prvotní otázka při pořizování nové váhy je, zda potřebujeme cejchovanou váhu nebo nám postačí necejchovaná.