Opečené pečivo – toast je v některých zemích už dlouhou dobu součástí každé snídaně. U nás se také v posledních letech stává stále populárnějším a to nejen jako „snídaňové“ pečivo.
Druhy toasterů:
Automatické („vystřelovací“) toastery
- Pečivo se zasouvá ve svislé poloze do otvorů.
- Po skončení opékacího cyklu se toaster vypne a vystřelí pečivo z otvorů.
- Dříve se nastavovala délka opékání pomocí mechanického časovače, první toasty však většinou nebyly hotové, protože se toaster nestihnul zahřát. Dnes se používá teplotní čidlo.
Opékače toastů
- Malé elektrické pece s dvířky na jedné straně.
- Pečivo se vkládá vodorovně do prostoru uvnitř pece a po zavření dvířek se musí zapnout ohřev.
- Po skončení se toaster vypne, dvířka se většinou musí ručně otevřít.
- Bývají výrazně větší než klasické toastery, ale jsou schopné vykonávat většinu funkcí elektrické trouby (v menším měřítku).
- Vhodné např. pro přípravu toastů se sýrem, česnekem atd.
- Opékání může trvat delší dobu, protože topná tělesa jsou umístěna v delší vzdálenosti od pečiva.
Průběžné toastery
- Jsou přizpůsobeny pro opékání velkého množství toastů.
- 350 – 900 plátků za hodinu.
- Ideální pro větší provozy.
Anglická snídaně – 4 porce
Ingredience:
4 plátky tmavého toastového chleba
50 g slaniny
1 cibule
4 vejce
sůl
pepř
4 plátky sýra
pažitka
Příprava:
Plátky chleba opečeme nasucho v toasteru. Na slanině zpěníme cibuli, přidáme vejce, sůl, pepř a mícháme, až se vejce srazí. Míchaná vejce navršíme na opečené plátky chleba, překryjeme plátky sýra a zapečeme v předem vyhřáté troubě asi 5 minut. Hotové zdobíme čerstvou pažitkou.
Buďte první kdo přidá komentář