Pro někoho nezbytný ranní rituál, pro někoho nástroj k vytváření uměleckých děl. S kávovou pěnou se dají vykouzlit všechny možné motivy. Existuje však člověk, který posunul laťku zdobení ještě o kus dále.
Jedná se o japonského baristu Kazukiho Yamamoto. Ten se specializuje na zdobení kávové pěny. Ve své zemi byl nejlepší z nejlepších a vyhrál i několik prestižních soutěží. To mu ovšem bylo málo a tak vymyslel zcela novou techniku zdobení kávové pěny – 3D techniku. Kávovou pěnu si snado a rychle vytvoříte pomocí šlehače mléka
Šlehač mléka Bartscher
Automatický výrobník husté našlehané mléčné pěny Bartscher. Za pouhých 90 sekund vyrobí výbornou hustou mléčnou pěnu pro cappuccino nebo latté. Díky integrované topné funkci nemusíte mléko předehřívat.
– teplotní rozsah : 0-75 °C
– objem: 800 ml
Odnímatelná míchací nádoba, uvnitř teflonový povrch. Automatické vypínání. Zařízení je vhodné do domácnosti nebo do velmi malých provozů! Líbivou kávovou dekoraci si můžete vytvořit i sami. Postačí vám k tomu dekoratér cappuccina nebo kávy. Jedná se o čokoládový nebo skořicový posyp různých motivů.
obrázek zdroj: www.muzskystyl.cz
Podle čeho vybrat kávu?
- V supermarketu kvalitní kávu většinou nekoupíte.
- Když vybíráte kávová zrna, dbejte na to, ať nejsou příliš tmavá. Káva z nich je přepražená a tudíž bývá hořká.
- Ve specializované prodejně vám na základě vaší chuti poradí různé druhy káv.
- Instantní káva nedosahuje kvalit čerstvě namleté.
- Káva v kapslích do espressa má unifikovanou chuť, počítejte s tím při nákupu.
zdroj internet
Buďte první kdo přidá komentář