Pomalé vaření Sous Vide v hrnci
Zkuste pomalé vaření jednoduše v hrnci pomocí našeho nového přístroje Sous-Vide Stick. Ale nejdříve trochu teorie, abychom Vás navnadili…
Co je Sous-Vide?
Jak říká šéfkuchař firmy Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o.: „Vaříte ve vakuových sáčcích při konstantní nízké teplotě. Můžete tak připravovat prakticky vše. Hovězí nebo vepřovou pečeni, drůbeží maso, ryby, mořské plody, zelenina, houby, ovoce, dokonce i vajíčka. A navíc, šetříte čas a elektrickou energii, protože přístroje vaří za nás přes noc. Maso má vynikající kvalitu, je bez větších váhových úbytků. Maso se při krájení nedrobí a zůstává šťavnaté i po rozkrojení. Neunikne nám žádná šťáva. Zelenina zůstane pevná a zachovává si svoji barvu“.
Jednoduchá příprava
- maso nebo ryby předem naporcujte a naložte do bylinek, přidejte máslo, česnek, červené víno a jiné koření dle Vašich receptů
- potravinu vložte do vakuového sáčku a vysajte přebytečný vzduch
- uzavřený pytlík ponořte do vodní lázně určené pro Sous-Vide zahřáté na požadovanou teplotu
- navolte správnou teplotu a čas, po který budete připravovat surovinu ve vodní lázni
Neobracíte, nemícháte, nepodléváte, nekontrolujete
A přitom:
- směs použitého koření prostoupí celým masem (celou surovinou)
- dosáhnete pokaždé stejného propečení
- maso neztrácí na objemu
- potravina se ohřívá rovnoměrně ze všech stran
- suroviny si zachovávají své přírodní aroma, chutě, vitamíny a minerální látky
- maso drží pohromadě, přitom je křehké a na talíři se rozpadá na vlákna
- maso je křupavé a uvnitř rovnoměrně růžové a šťavnaté
- žádná tekutina neunikne, protože vaříte ve vlastní šťávě
- zelenina zůstává pevná, zachovává si svoji barvu a chuť
Na co vše můžete metodu Sous-Vide využít?
- Dietní příprava jídel
- minutové grilování již připraveného měkkého masa
- vysoká kvalita servírovaných jídel i v případě menších kuchyní (stánkový prodej, bufety, bistra aj.)
- hotové pokrmy pomocí sous vide uchováváte v mrazáku a dokončíte rychle, až bude třeba – příprava více pokrmů najednou
- zajištění pokrmů 24 hodin denně
Zkuste Sous-Vide i doma
Pro jednoduchý přístroj připomínající „dámskou kulmu na vlasy“ Vám postačí velký hrnec s minimální hloubkou 190 mm, pro cca 15 litrů vody. Sous-Vide Stick jednoduše pomocí klipu upevníte na okraj nádoby. Po uvedení přístroje do provozu nastavíte požadovanou teplotu a dobu přípravy suroviny, které se Vám zobrazuje na digitálním displeji. Jakmile dosáhne voda požadované teploty, přístroj začne udržovat stálou teplotu a následně signalizuje ukončení nastaveného času.
V jednoduchosti je zkrátka krása. Pokud chcete vědět více a zajímáte se o metodu Sous-vide, kontaktujte naše proškolené zaměstnance, kteří Vám rádi poskytnou odbornou radu.
Buďte první kdo přidá komentář