Co všechno patří do výbavy správného barmana? S její pomocí dokáže správný barman vykouzlit perfektně ozdobené drinky pestrých barev a skvělých chutí. Musí to také samozřejmě umět.
Kvalitní náčiní může barmanovi v jeho práci hodně pomoci. Pomůcky vybíráme podle toho, jaký druh nápoje chceme připravovat. Na led použijeme děrovanou lopatku nebo větší lžíci. Práci s ledem si usnadníme kleštěmi s úchopnými zuby. Přimrzlé kostky ledu odstraníme ručním drtičem ledu, nebo drtičem ledu na výrobu ledové tříště. Vhodný otvírák nápojů je samozřejmostí, hodit se bude i barmanský nůž na krájení ovoce do nápojů a současně k napichování.
Šejkr se používá při přípravě nápojů, které je třeba dokonale promísit nebo silně zchladit. Ingredience spolu s ledem mícháme tak dlouho, dokud se šejkr neorosí. Nikdy nepřidáváme ingredience obsahující oxid uhličitý!
Barmanskou lžící s dlouhým držadlem zamícháme nápoje ve džbánu, kratší lžičkou promícháme drinky v míchací sklenici.
Strainer (barové sítko) – slouží k oddělení míchaného nápoje od ledu, případně jiných nežádoucích částí a ingrediencí. Použití barového sítka je velmi snadné, stačí jej přiložit na vrch míchací sklenice a opatrně začít přelévat do drinkové sklenice.
Elektrický mixér používáme u nápojů obsahujících zmrzlinu, kusové ovoce nebo pro výrobu většího počtu porcí.
Chladič lahví – rychle vychladí víno nebo sekt, bývá i s umělými kostkami ledu, přičemž se nemusíme starat o rozpouštějící se led.
Nalévátka – vhodná k připevnění do hrdla lahve. Díky speciálnímu designu, který chrání lahev před stékajícími kapkami, se již nemusíme bát o svůj stůl či sváteční ubrus.
Patentní uzávěr na sekt – uchová 24 hodin otevřenou láhev sektu, aniž by z láhve vyprchal kysličník uhličitý, ale užijeme i vývrtky, loupač citrusů či nálevky.
Lis na citrusy – usnadní práci s citrusy, může být ruční, nebo elektrický.
Barový zásobník – všechny ingredience máme hned po ruce.
Zdroj: internet
Připravila: Lucie Studená
Jste jiného názoru, máte jiné nebo stejné zkušenosti? Pojďte diskutovat na Facebook
Buďte první kdo přidá komentář